Projecten

BART VAN VELZEN

Sociaal Cultureel Aannemer

Afgelopen jaren heb ik voor verschillende opdrachtgevers gewerkt. De ene keer was dit een kortlopende opdracht en de andere keer een langlopend project wat leidde tot een intensieve samenwerking.

 

Hieronder vind u een overzicht van opdrachtgevers en samenwerkingspartners en bent u een klik verwijdert van meer informatie over deze organisatie.

Projecten

Buitenzinnen 2013 - 2014

Buitenzinnen is een mini festival waarin taal in combinatie met muziek en beleving centraal staat. Niet alleen de letteren in klassieke vormen als proza en poëzie, maar juist binnen andere kunstvormen of crossovers waar taal een belangrijk rol speelt, zoals spoken word, rap, theater, storytelling en singer songwriting. Elke editie vindt op een andere locatie plaats.

 

Buitenzinnen is een samenwerking tussen RUIM en SoloS. Door deze samenwerking wordt een 'culturele loopbaan' gecreeerd. Talente n van SoloS kunnen binnen RUIM aan hun ondernemerschap werken en komen op deze manier in contact met een nieuw netwerk.

 

 

RUIM

Dit jaar ben ik bestuurslid geworden van RUIM. Ik ga over de inhoudelijke kant van de evenementen die wij organiseren om RUIM vet te maken. Zo heb ikj meegewerkt aan Popronde en Buitenzinnen.

 

RUIM genereert ruimte voor de moderne kant van Den Bosch. Voor een beter sociaal, cultureel en economisch klimaat voor jongeren en young professionals, die op een vernieuwende en initiatiefrijke manier bijdragen aan de toekomst van onze stad. Door samenwerking en gezamenlijk optrekken, door creëren en zichtbaar maken van verbindingen, door delen van kennis en inspiratie.

 

RUIM is de nieuwe naam van De Ruimte, een initiatief dat voortkwam uit het Jong Actie Overleg. Wij ondernemen, creëren en investeren in de stad Den Bosch. Momenteel houden we kantoor in het voormalig Groot Ziekengasthuis in Den Bosch.

 

 

 

 

DoejedingDoejeding 2014

DoejedingDoejeding is het urban productiehuis van MIK Pieter Brueghel i.s.m. Jongerenwerk Vivaan en ondersteund door Kunstbalie. Begin dit jaar heb ik dit productiehuis mee opgestart met als basis het Model voor Activieve Participatie wat ik heb ontwikkeld tijdens mijn afstudeerstage. Ik legde de verbinding tussen het centrum voor amateurkunst en het jongerenwerk. Daarnaast zocht ik contact met urban jongeren en koppelde hen aan medewerkers en docenten binnen MIK Pieter Brueghel. Ook heb ik een educatief traject opgezet met o.a. een masterclass van Diggy Dex wat eindigde met een talentenshow tijdens Fabriek Magnifique.

 

 

 

 

 

Digitaal Monument 2013

Typisch Den Bosch verzamelde verhalen van bewoners rondom het Prins Hendrik Park over dit mooi stukje groen in de Graafsche Wijk en het meer wat hier ligt: De IJ zeren Vrouw. Verschillende filmmakers en muzikanten 'verfilmden' een aantal van deze verhalen. Ik had de eer om een van deze muzikanten te zijn. Hieronder zie je een aantal filmpjes die ik hiervoor heb gemaakt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laatste Wens 2011 - 2012

Laatste Wens is een rockmusical die in 2012 is gerealiseerd als co-productie van Stichting MASH en SoloS. Voor deze productie heb ik het basisverhaal bedacht en de songs geschreven, welke zijn gearrangeerd door Ivo van Dijk. Het script is geschreven door Martijn Neggers. Annerieke Groen tekende voor de regie. De voorstelling heeft op 1 oktober 2011 als showcase in het Theater a/d Parade gestaan en meegedaan met M-Lab Proef in mei 2012.

 

“Laatste Wens” is een verhaal over Tim. Hij is een opgewekte flierefluiter die makkelijk door zijn studie is gefietst. Nu heeft hij kanker. Ongeneeslijk! Het is nog wat uit te stellen, maar beter wordt hij niet meer. Voor Tim is dit het moment om het laatste deel van zijn leven op een goede manier in te gaan. Hij boekt een vakantiehuisje en nodigt zijn zus, oom, ex en jeugdvriend uit. Doel: drie lagen lol maken en zijn contacten herstellen. Maar, goede voornemens pakken altijd verkeerd uit. Zo ook dit weekend….

 

Cast: Vincent De Lusenet, Karin Bos/Lieke Pijnappels, Paul Walthaus, Arjan Janissen en Abke Bruins.

 

 

 

Bart van Velzen - bart@backpackage.nl - 0627319179 - 2014